Lessen

Tijdens de lessen met Equus Sensus leer je niet alleen paardrijden, je leert het paard lezen en begrijpen, je leert communiceren, op elkaar vertrouwen en elkaar te respecteren. Om dit te realiseren geven wij tijdens de lessen steeds een stukje theoretische uitleg mee. Daarom hebben wij ervoor gekozen om pas vanaf de leeftijd van 8 jaar lessen aan te bieden. 

Werkwijze

Tijdens privélessen leer je vanuit grondwerk vragen stellen aan je paard en leer je het paard correct te antwoorden op deze vragen. Dit doen we aan de hand van handgebaren, lichaamstaal en lichte druk (energie). 

Wat komt er aanbod? 

Elke nieuwe les begint met het principe van leiden/volgen en stoppen. Dankzij deze oefening kunnen we bepalen hoe het vertrouwen en respect gehalte zit tussen mens en paard.

Via lichaamstaal en zonder hulpmiddelen zullen we het paard leren:

  • wat onze persoonlijke ruimte is
  • op welk gebaar hij achteruit moet stappen
  • cirkelen (klassieke term: longeren)
  • wat een sidepass is

Om het paard rijklaar te maken gaan we aan de slag met de verschillende drukpunten:

  • voorhand verplaatsen
  • achterhandverplaatsen
  • achteruitstappen op neusdruk/halsterdruk/borstdruk
  • hoofd laten zakken 

Al deze drukpunten leren we het paard aan vanop de grond om deze later vanop de rug opnieuw te introduceren. Daarbij zullen we het paard ook zo licht mogelijk maken. Denk maar aan de druk van een vlieg dat op je been zit. 

Tot slot zullen we het paard ook schriktraining geven om het zo klaar te stomen voor buitenritten, evenementen, enzovoort. We zullen het paard leren hoe hij moet reageren bij stress/angst en hem daarbij ook zoveel mogelijk ongevoelig maken voor prikkels zoals vlaggetjes, geluid, verkeer, enzovoort. 

Een specifieke vraag?

Naast ons aanbod aan lessen kun je bij Equus Sensus ook terecht voor een specifieke vraag. Wil je bijvoorbeeld met je paard op wandeling gaan dan kunnen wij bv. met schriktraining uw probleem helpen oplossen. 

 

Ook voor trailerladen, zadelmak maken, rijproblemen, gedragsproblemen, enzovoort kunt u bij ons terecht. 

 

Hoewel wij aanbieden op probleemgericht ondersteuning te bieden, raden wij ten sterkste aan om steeds het volledige traject te doorlopen. Ervaring heeft ons geleerd dat het oplossen van een probleem vaak moeilijker loopt als de basiscommunicatie en de mentale capaciteiten van het paard niet meegetraind worden. 

 

Tijdens de probleemgerichte lessen zullen wij ook tijdig onze bevindingen bespreken en een mogelijk traject voorstellen. 

Tarieven

Op locatie (€ 55,00 + vervoerskosten)

Het is steeds mogelijk om lessen te reserveren bij u thuis, op uw stalplaats, enzovoort. Neem hiervoor contact met ons op via het telefoonnummer 0497/406 984. 

 

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.