Training

Om tot training te komen, geloven wij bij Equus Sensus dat je zicht moet hebben op het karakter van het paard. Weten als het paard dominant of angstig is, introvert of extravert, enzovoort is bepalend voor de manier waarop we met het paard (moeten) omgaan. 

 

Naast het lezen van het karakter van het paard is het ook belangrijk om het tempo te herkennen. Net zoals bij de mens verschilt het leertempo per paard, door het tempo te respecteren helpen we het paard met zijn zelfontplooiing. Met voldoende tijd en zonder onnodige stress bekomen wij het beste resultaat.  

 

Door onze trainingen op deze aspecten te baseren, onderscheiden wij ons van andere lesgevers  en paardentrainers.

Werkwijze

Alles begint bij een goede basis! 

Daarom starten wij onze trainingen altijd met grondwerk. Een goede kennis van grondwerk is de fundering waarop een goed team, bestaande uit paard en mens, gebouwd wordt. 

Vanop de grond laten we het paard met alles kennismaken. We leren het paard zelf nadenken door het vragen te stellen en daarop het juiste antwoord aan te leren. Om deze vragen correct te kunnen stellen maken we gebruik van drukpunten, energie en lichaamstaal. Daarnaast maken wij ook gebruik van de kennis die we hebben rond (kudde)gedrag: Wat is de rol van de alfamerrie/alfahengst, wat betekent de stand van de paardenoren en hoe kunnen wij dit nabootsen, enzovoort. 

Pas wanneer er vanop de grond een goede connectie bestaat tussen mens en paard EN wanneer het paard de antwoorden vlot kan geven op de gestelde vragen zullen we aan rijden beginnen. 

Ons doel is om een relatie op te bouwen tussen mens en paard waarbij hulpmiddelen zoals zwepen en sporen overbodig worden.

 

Respect, vertrouwen en een goede connectie is de basis waarop onze filosofie gebouwd is. Om dit te verkrijgen werken we niet alleen met paarden, maar trainen we ook mensen. Dit wil zeggen dat naast het paard, ook wij als mensen geconfronteerd kunnen worden met kanten welke we niet wisten dat ze bestonden. Zo kan de vraagstelling voor het paard bijvoorbeeld niet duidelijk zijn doordat wij geen zelfvertrouwen uitstralen. Paarden zijn zeer gevoelig en spiegelen de mensen continu. Het is dus belangrijk om steeds in het achterhoofd te houden dat het nooit de schuld is van het paard, maar altijd van de persoon. 

 

Tijdens de trainingen maken wij gebruik van een op maat geknoopt touwhalster, een 4-meter touw en een trainingsstick. Je kunt dit bij ons aankopen in een basispakket via onderstaande knop.

Voor wie?

Equus Sensus is er voor elke paardenvriend vanaf 8 jaar! Enkel openstaan voor het principe van Natural Horsemanship is een vereiste. 

 

Ben jij een ervaren ruiter maar wil je graag je paard beter leren begrijpen? Zitten jullie vast bij een bepaald probleem en weet je niet meer hoe je dit nog kan oplossen? Heb je altijd al met paarden willen werken, maar ben je ook angstig? ….

Ongeacht de reden, iedereen kan bij ons terecht voor begeleiding.

 

Samen gaan we op zoek naar de noden van het paard, van jou en van jullie als team. 

Paard op training

Kom alles te weten over onze trainingswijze

Let's go

Lessen

Kom alles te weten over onze lessen

Let's go