Saddle Up

Onze filosofie is gebaseerd op de connectie tussen mens en paard. Deze connectie wilden wij ook graag tijdens het rijden kunnen behouden en aanvoelen, maar klassieke zadels zijn daar niet toe ontworpen. Daarom gingen wij met Equus Sensus opzoek naar andere mogelijkheden. 

Luc: “Tijdens onze zoektocht maakte ik kennis met het F.R.A.® boomloos zadel Tiamo. Ik voelde al snel dat ik, ondanks het zadel, toch nog steeds het zogenaamde ‘close contact’ gevoel had met Umberto. We hadden nog steeds een verfijnde manier van communiceren en dat terwijl er tussen ons in een zadel had plaatsgenomen.”

Volledig betoverd door het boomloze zadel en de aansluiting bij onze filosofie, kwamen we tot een samenwerking tussen Equus Sensus en Sylvia Edixhoven. 

EDIX Saddles

EDIX® boomloos rijden, een weg naar meer wederzijds gevoel tussen jou en je paard!

Een nieuw merk voor boomloze zadels door een Nederlands bedrijf!

EDIX® saddles, daar waar in Nederland boomloze zadels met de passie van Sylvia Edixhoven worden ontworpen en ontwikkeld! Voordat Sylvia het bedrijf EDIX® Saddles startte heeft ze zich jaren kunnen ontwikkelen binnen het familiebedrijf F.R.A.®, wat is opgericht door Jan Edixhoven en zijn vrouw Sonja Tiehuis. Een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van artikelen die het mogelijk maken om op een andere manier met je paard om te gaan. Bitloos, boomloos en ijzerloos staan daarbij centraal.

Doordat Sylvia zich de laatste jaren binnen F.R.A.® steeds meer is gaan verdiepen in de boomloze zadels werd het idee geboren het toenmalige beperkte assortiment boomloze zadels uit te breiden en op te tillen naar een hoger niveau, waarbij een eigen merknaam natuurlijk niet mocht ontbreken.

IMG_4879

Boomloos rijden

Boomloos rijden is geen nieuwe manier van rijden. Het is een herintroductie van de primitieve rijkunst.

Door de technische constructie van een boomloos zadel heeft het de unieke eigenschap om zich volledig aan te passen aan de anatomie van zowel het paard als de ruiter.

Boomloze zadels, in tegenstelling tot klassieke boomzadels, zijn opgebouwd uit verschillende zachte flexibele lagen vervaardigd uit verschillende materialen. Deze lagen zorgen er voor een close contact tussen paard en ruiter net zoals we deze kennen van een barebackpad of van het rijden op blote rug. Daarnaast vinden we dankzij de lagen toch ook het ergonomische comfort van een klassiek zadel.

zadels

Catalogus

Van dressuur- en springzadels tot veelzijdigheids- en westernzadels. Bij EDIX® Saddles vindt u ze allemaal.

Bekijk hier de verschillende zadels en kom meer te weten over hun bouw, eigenschappen en doeleinden.

Let op: onderstaande knop verwijst u door naar de website van EDIX® Saddles.

Zadelpasservice

Als het nu gaat om het aankopen van een nieuw zadel of het aanpassen van een zadel dat al in uw bezit is, bij Equus Sensus streven wij ernaar om u steeds de optimale ervaring te bezorgen.

 

Tijdens de passervice kijken wij niet alleen het zadel na, we bekijken ook hoe uw paard zich gedraagt voor, tijdens en na het passen. Daarnaast hechten we ook belang aan de ruiter, met name uw houding, uw zit en het totale plaatje. Zo kunnen we het zogenaamde ‘close contact’ gevoel garanderen.

 

Bent u niet helemaal zeker welk zadel uw voorkeur draagt? Of als uw gekozen zadel wel de correcte keuze is? Geen probleem. Wij kunnen steeds meerdere zadels meebrengen en u kunt uw gekozen zadel eerst 7 dagen lang uitproberen.

 

Een zadelpasservice kan zowel bij ons op de hoeve als op locatie plaatsvinden. Wij vragen een vergoeding van €50,00 voor de passervice en brengen deze in vermindering bij de eventuele uiteindelijke aankoop.

 

Wilt u graag een passervice reserveren of heeft u nog vragen? Vul dan onderstaand formulier in.